!בודפשט והונגריה עם משפחת בנאי
סיורים וטיולים מודרכים בעברית בבודפשט ומחוץ לבודפשט
סיור רגלי בבודפשט
סיור רגלי להכרות הרובע היהודי
טיול יום לברך הדנובה
טיול חד יומי לוינה
…ועוד
!הצטרפו עכשיו לחוויה בלתי נשכחת
2023 כריסמס בבודפשט
כריסמס בבודפשט בחודש דצמבר – כל ההמלצות החשובות שאסור לכם לפספס: שווקי חג המולד, מרחצאות, החלקה על הקרח ועוד
שוק חג המולד בכיכר וורשמרטי:
חג המולד בהונגריה הינו החג המרכזי והחשוב ביותר של הקתולים ובראש ובראשונה נתחיל עם ההמלצה החשובה ביותר מכולם והם שווקי הכריסמס שיהפכו את חווית החופשה שלכם מעבר למושלמת.
שוק הכריסמס בכיכר וורשמרטי הוא הגדול והמרכזי ביותר מכל שווקי חג המולד שמתקיימים בבודפשט. בשוק תמצאו דוכנים קטנים עשויים מעץ ובהם מציעים מגוון רחב של מוצרים תוצרת הונגריה. בין לבין תוכלו לראות ולקנות מזכרות, מוצרים מעור, משחקים ויצירות מיוחדות של אמנים מקומיים. וכמובן, אם תגיעו רעבים תוכלו להתפנק באוכל הונגרי מסורתי ולנסות כדוגמא את הלאנגוש ההונגרי או את הקיורטוש על גחלים בשילוב יין חם. אגב, אם תרצו לנסות מאכלים הונגריים אונתטיים במסעדות מקומיות, יש לנו רשימה מומלצת עבורכם 😉
?מה מאפיין את הסיורים שלנו
מגוון גדול של סיורים ✔
גמישות רבה והתאמה לצרכים ✔
קבוצות קטנות ואינטימיות ✔
מקצועיות ודיוק בזמנים ✔
יחס אישי ✔
אווירה משפחתית וכיפית ✔
מדריכים מוסמכים ✔
!הכירו את משפחת בנאי ההונגרית
כמו בשנה שעברה, גם השנה המארגנים דואגים לילדים הקטנים ומציעים את אטרקציית רכבת הילדים החמודה שהינה בחינם לכולם. הדוכנים בכיכר המרכזי ביותר בלב ליבה של בודפשט יעד מושלם לזוגות ומשפחות עם ילדים כאחד.
שעות פתיחה:
השוק בכיכר וורשמרטי פעיל בין התאריכים: 17.11.2023 – 31.12.2023:
שני – חמישי 11:00 – 21:00
שישי – שבת 11:00 – 22:00
ראשון 11:00 – 21:00
למעט הימים הבאים:
דצמבר 24: 10:00 – 14:00
דצמבר 26-25: 12:00 – 18:00
דצמבר 30-29: 11:00 – 22:00
דצמבר 31: 11:00 – 03:00
שימו לב! הדוכנים נסגרים סופית ב-28.12 וחלק גדול מהמתחם יפנה מקום לחגיגות השנה החדשה.
איך מגיעים:
שוק הכריסמס המרכזי מתקיים בכיכר וורשמרטי (Vörösmarty tér), הנמצא בתחילת הרחוב המפורסם – המדרחוב ואצי אוצה. תחנת מטרו קרובה הינה תחנת הכיכר המרכזי דיאק פרנץ טר (Deák Ferenc Tér). ניתן להגיע בהליכה קלה של 5-10 דקות מכל מלון או דירה הנמצאת בלב העיר או קרבתה.
לניווט:
יריד חג המולד על יד הבזיליקה:
אנו ממשיכים ברשימת שווקי חג המולד הממולצים בבודפשט והבא בתור הוא יריד חג המולד המתקיים ממש ממול לכנסיית אישטוואן הקדוש (בזיליקה). היריד נבחר 3 פעמים (!) לשווקי חג המולד הטובים ביותר באירופה, וזה קרה ממש לאחרונה ב-2019, 2021 וגם ב-2022! היריד דומה לשוק החג המולד בכיכר וורשמרטי עם דוכנים המציעים מזכרות, מוצרים תוצרת יד ובנוסף יש גם מבחר רב של דוכני ממתקים, קיורטוש, משקאות אלכוהוליים ומאכלים הונגריים אותנטיים.
מה שהופך את היריד לסופר מיוחד הוא ההקרנה המדליקה שנעשת על גביי חזית הבניין של הבזליקיה! ניתן ליהנות מסרטי תלת מימד מקסימים וצבעוניים, ההקרנה נערכת מדי יום כל חצי שעה החל מ-17:30 בערב. לפניו בימי רביעי, שישי, שבת וראשון בין 17:00-17:30 יפנקו אתכם אפילו בקונצרטים של להקות מקומיות! במרכזו של השוק עומד עץ אשוח מהמם ומקושט להפליא בגובה של 12 מטרים. מסביבו משטח קטן של החקלה על הקרח המיועד לילדים בלבד מתחת לגיל 14. ההחלקה הינה בחינם, ניתן לשכור מחליקיים בתשלום.
שעות פתיחה:
יריד חג המולד על יד הבזיליקה פעיל בין התאריכים: 17.11.2023 – 01.01.2024:
שני – חמישי 11:00 – 22:00
שישי – שבת 11:00 – 23:00
ראשון 11:00 – 22:00
למעט הימים הבאים:
דצמבר 24: 11:00 – 15:00
דצמבר 26-25: 11:00 – 20:00
דצמבר 31: 11:00 – 03:00
ינואר 1: 11:00 – 18:00
איך מגיעים:
יריד חד המולד על יד הבזיליקה מתקיים בכיכר אישטוואן הקדוש (Szent István tér), הנמצא ממש בקרבת הכיכר המרכזי דיאק פרנץ טר (Deák Ferenc Tér). ניתן להגיע בהליכה קלה של 5-10 דקות מכל מלון או דירה הנמצאת בלב העיר או קרבתה.
לניווט:
יריד חג המולד בחצרות גוז’דו:
יריד חג המולד בחצרות גוז’דו נערך לראשונה שעברה בשנת 2022 עם הצלחה מסחררת! חצרות גוז’דו הממוקמות ברובע היהודי של בודפשט הינה סמטא ישרה מתחת לשורה של בניינים המהווה את אחד האזורים התוססים ביותר של העיר עם מספר גדול של מסעדות, פאבים ומועדונים אחד ליד השני. בקיצור מתחם מושלם לבילוי בערבים ובלי קשר לכריסמס, בחצרות הללו מתקיים באופן קבוע לאורך השנה כל סופ”ש (שישי-ראשון) יריד עם דוכנים מקסימים המציעים מוצרי עבודות יד של אמנים מקומיים, כל מיני מזכרות ועתיקות למיניהם מתקופת הקומוניזם, תכשיטים ועוד.
לכבוד חג המולד היריד מקבל פנים חדשות עם עיצוב מיוחד אבל עקב כך שהיזם הראשי שהקים בזמנו את חצרות גוז’דו הינו ישראלי מקומי, תיהיה הדלקת נרות חגיגית גם בחג החנוכה! בארוע זה מחכה לכם שירים ושמחה, סופגניות ויין כשר.
שעות פתיחה:
יריד חג המולד בחצרות גוז’דו פעיל בין התאריכים: 08.12.2023 – 24.12.2023:
שני – חמישי 12:00 – 19:00
שישי – ראשון 10:00 – 19:00
למעט הימים הבאים:
דצמבר 24: 10:00 – 15:00
הדלקת נרות לחג החנוכה:
דצמבר 7: 17:30 – 18:00
דצמבר 14: 18:00 – 19:00
איך מגיעים:
יריד חג המולד בחצרות גוז’דו מתקיים ברובע היהודי הנמצא בקרבת הכיכר המרכזי דיאק פרנץ טר (Deák Ferenc Tér). ניתן להגיע בהליכה קלה של 5-10 דקות מכל מלון או דירה הנמצאת בלב העיר או קרבתה.
לניווט:
ווינטר וונדרלד על גגות קניון ווסטאנד:
מעוניינים לשלב את חגיגות חג המולד עם קניות וכיף? בקרו בקניון ווסטאנד המכיל 3 קומות עם מספר עצום של חנויות, בסיום הקניות עלו לגגות המבנה ליהנות ממתחם שעשועים המציע אטרקציות לילדים וחוויה קולינרית עם משאיות מזון המציעים מאכלים הונגריים. הווינטר וונדרלנד ההונגרי כולל בתוכו משטח החלקה על הקרח, קרוסלה, פוד טראקס לרגע שבו תהיו רעבים וגם אוהל מחומם עם יין חם שיחמם אתכם לאחר שהייה ממושכת בקור המקפיא של בודפשט.
הכניסה לווינטר וונדרלנד נעשת דרך היציאה שנמצאת בקומה הראשונה ובחלקו האמצעי של קניון ווסטאנד או דרך המדרגות החיצוניות בכניסה הראשית.
שעות פתיחה:
ווינטר וונדרלנד על גגות קניון ווסטאנד פעיל בין התאריכים: 17.11.2023 – 31.12.2023:
משטח החלקה על הקרח:
שני – שישי 12:00 – 22:00
שבת – ראשון 10:00 – 22:00
דוכנים וקרוסלה:
שני – ראשון 12:00 – 20:00
פוד טראקס ודוכן יין:
שני – חמישי 14:00 – 22:00
שישי – ראשון 12:00 – 22:00
דמי כניסה:
משטח החלקה על הקרח כרוך בתשלום: 1.500 פורינט לאדם, מתחת לגיל 10 בחינם. בעת התשלום תקבלו כרטיס עליו יטעינו את הסכום הכולל ששילמתם ואותו תוכלו לקזז ב-150 חנויות הנמצאות בתוך הקניון. לא ניתן להשתמש בסכום זה במתחם ווינטר וונדרלנד.
השימוש בקרוסלה הינה בחינם אבל מותנת בהצגת וואוצ’ר הנמצא באפליקציה הרשמית של קניון ווסטאנד. ביום אחד ניתן להשתמש במקסימום 2 וואוצ’רים מאותו מכשיר. הקרוסלה נגישה רק לילדים בין הגילאים 12-3. מצרפים לכם פה קישור להורדת האפליקציה של קניון ווסטאנד.
איך מגיעים:
ווינטר וונדרלנד מתקיים על גגות קניון ווסטאנד. ניתן להגיע בתחבורה ציבורית, נא לקחת 2 תחנות עם האוטובוס הכחול קו M3 היוצא מהכיכר המרכזי דיאק פרנץ טר (Deák Ferenc Tér) ולרדת בתחנת ניוגאטי טר (Nyugati tér).
לניווט:
שווקי חג המולד באו-בודה:
בא לכם לבקר בשווקים לא מתויירים כדי לחוות באמת אווירה מקומית? שווקי חג המולד באו-בודה יעניקו עבורכם חגיגת כריסמס ייחודית בבודפשט. השוק כולל עמדה מגניבה לתמונות עם מזחלת ענקית של סנטה קלאוס המובלת על יד איילים, דוכנים המציעים מתוקים כגון צ’ורוס קיורטוש הונגרי וכמובן יין חם שידאג לחמם את הגוף בקור המקפיא.
גם בשוק זה יש אפשרות לילדים להחליק על קרח שאינה כרוכה בעלות. ניתן לשכור מחליקיים בעלות של 1.500 פורינט.
שעות פתיחה:
שווקי חג המולד באו-בודה פועלים בין 01.12.2023 – 23.12.2023.
איך מגיעים:
שווקי חג המולד באו-בודה נמצאים בצד של בודה ולא במרחק הליכה מלב העיר. ניתן להשתמש בתחבורה ציבורית, אוטובוס קו מספר 9 היוצא מהכיכר המרכזי דיאק פרנץ (Deák Ferenc tér), נא לקחת 13 תחנות ולרדת בתחנת כיכר פלוריאן (Flórián tér). אופציה נוספת להשתמש במטרו האדום קו מס. 2, לאחר 2 תחנות לרדת בתחנת כיכר בט’אני (Batthyány tér) ומשם להחליף למטרו פרברים קו מס. 5 ולרדת בתחנת כיכר סנט ללק (Szent Lélek tér).
לניווט:
מרחצאות סצ’ני:
אחד האטרקציות המומלצות בחודש דצמבר ותקופת הכריסמס בבודפשט הינו המרחצאות! מעיינות חמים מעל 30 מעלות צלזיוס המספק מענה מושלם לקור של אירופה. ישנם לא מעט מרחצאות בבודפשט אבל המיוחדות מכולם הינו מרחצאות סצ’ני הממוקמות בפארק העירוני של בודפשט.
המרחצאות כוללות כ-15 בריכות סגורות ו-3 בריכות חיצוניות, מתחם ספא עם סאונה ושירותי עיסוי. בכניסה למרחצאות בעת קניית הכרטיסים בקופות תוכלו לבחור בין לוקר לתא הלבשה. אנו ממליצים על תא ההלבשה שאומנם עולה טיפה יותר אבל מספק לכם אינטמיות ופרטיות.
שימו לב! כריסמס בבודפשט היא תקופה עמוסה עם המון תיירים ומרחצאות סצ’ני הינם המפורסמות מכולם לכן תצפו לעומס יתר של תיירים במיוחד בשעות הערב. אנו ממליצים לבקר במרחצאות בשעות הבוקר או בצהריים על מנת להימנע מצפיפות.
שעות פתיחה:
שני – שישי 07:00 – 20:00
שבת – ראשון 08:00 – 20:00
למעט הימים הבאים:
דצמבר 11: 07:00 – 16:00
דצמבר 24: 08:00 – 14:00
דצמבר 25: 10:00 – 20:00
דצמבר 26 – 30: 08:00 – 20:00
דצמבר 31: 08:00 – 18:00
ינואר 1: 10:00 – 20:00
איך מגיעים:
מרחצאות סצ’ני ממוקמות בפארק העירוני של בודפשט. ניתן להגיע בעזרת תחבורה ציבורית, נא לקחת 8 תחנות עם המטרו הצהוב קו מס. 1 היוצא מהכיכר המרכזי דיאק פרנץ טר (Deák Ferenc Tér) ולרדת בתחנת מרחצאות סצ’ני (Széchenyi Fürdő).
לניווט:
משטח החלקה על הקרח:
אחד האטרקציות האהובות על המקומיים בתקופת החורפית היא החלקה על הקרח שניתן אגב לעשות בכמה מקומות בעיר אבל היפה מכולם ללא ספק הינו משטח החלקה על הקרח בסיטי פארק בבודפשט.
מדובר במתחם ענקי פתוח לכן מומלץ להתלבש חם היטב ובכניסה יש לכם אפשרות לשכור מחליקיים. החלקה על הקרח היא אטרקציה כיפית ומומלצת במיוחד למשפחות עם ילדים אבל לא רק! גם זוגות הרוצים ליהנות מחוויה רומנטית לא שגרתית מומלצים להגיע.
שעות פתיחה:
משטח החלקה על הקרח פועל בחודשי החורף מאמצע נובמבר עד פברואר (כולל).
שני-שישי: 09:00 – 13:00, 17:00 – 21:00
שבת: 10:00 – 14:00, 16:00 – 21:00
ראשון: 10:00 – 14:00, 16:00 – 20:00
דמי כניסה:
מבוגרים
שני – שישי צהריים, 3.000 פורינט לאדם.
שישי אחה”צ – ראשון, 4.000 פורינט לאדם.
פנסיונרים וסטודנטים
שני – שישי צהריים: 2.000 פורינט לאדם.
שישי אחה”צ – ראשון: 3.000 פורינט לאדם.
משפחות
2 מבוגרים וילד/ה (מתחת לגיל 14):
שני – שישי צהריים: 6.500 פורינט סה”כ.
שישי אחה”צ – ראשון: 9.000 פורינט סה”כ.
2 מבוגרים ו-2 ילדים:
שני – שישי צהריים: 7.500 פורינט סה”כ.
שישי אחה”צ – ראשון: 10.500 פורינט סה”כ.
2 מבוגרים ו-3 ילדים:
שני – שישי צהריים: 8.500 פורינט סה”כ.
שישי אחה”צ – ראשון: 11.500 פורינט סה”כ.
בחינם לילדים עד גיל 6 בהשגחת הורה מלווה.
כל ילד נוסף בעלות של 500 פורינט לאדם.
איך מגיעים:
מתחם החלקה על הקרח ממוקם בפארק העירוני בבודפשט, מאחורי כיכר הגיבורים. בתחבורה ציבורית, עליכם להשתמש במטרו הצהוב, קו מס. 1 היוצא מהכיכר המרכזי דיאק פרנץ טר (Deák Ferenc Tér), לקחת 7 תחנות ולרדת בתחנת כיכר הגיבורים (Hősök tere).
לניווט:
רחובות מקושטים – רחוב האופנה:
כריסמס בבודפשט משמעותו שהעיר מקושטת להפליא! רחוב האופנה או בשמו הנוסף הפשיון סטריט (Fashion street) הינו רחוב של חנויות המציעות מותגי על ויוצא מהכיכר המרכזי דיאק פרנץ טר ומחבר לשוק חג המולד בכיכר וורשמרטי. הרחוב מקושט ומואר בצורה מדהימה וכך מהווה מקום מושלם לתמונות. אחת החנויות האהובות עלינו היא חנות השוקולד של חברת לינדט – מי שלא מכיר מדובר באחד מחברות המובילות בעולם לייצור שוקולד.
מותגים בינלאומיים נוספים הנמצאים ברחוב ומומלצים לנשים: OYSHO המציעה לרוב בגדי בית איכותיים וחברת LUSH מומלצת למוצרי קוסמטיקה.
שעות פתיחה:
רוב החנויות נפתחות כל יום ב-10:00 בבוקר ונסגרות בסביבות 21:00 בערב.
איך מגיעים:
רחוב האופנה ממוקם בלב העיר ומתחיל מהכיכר המרכזי דיאק פרנץ טר (Deák Ferenc Tér). ניתן להגיע בהליכה רגלית קלה של 5-10 דקות מכל מלון או דירה הנמצאת בלב העיר או קרבתה.
לניווט:
כריסמס בבודפשט 2022
כריסמס בבודפשט בחודש דצמבר – כל ההמלצות החשובות שאסור לכם לפספס: שווקי חג המולד, מרחצאות, החלקה על הקרח ועוד
שווקי חג המולד בכיכר וורשמרטי:
תג המולד בהונגריה הינו החג המרכזי והחשוב ביותר של הקתולים ובראש ובראשונה נתחיל עם ההמלצה החשובה ביותר מכולם והם שווקי הכריסמס שיהפכו את חווית החופשה שלכם מעבר למושלמת.
שוק הכריסמס בכיכר וורשמרטי הוא הגדול והמרכזי ביותר מכל שווקי חג המולד שמתקיימים בבודפשט. בשוק תמצאו דוכנים קטנים עשויים מעץ ובהם מציעים מגוון רחב של מוצרים תוצרת הונגריה. בין לבין תוכלו לראות ולקנות מזכרות, מוצרים מעור, משחקים ויצירות מיוחדות של אמנים מקומיים. וכמובן, אם תגיעו רעבים תוכלו להתפנק באוכל הונגרי מסורתי ולנסות כדוגמא את הלאנגוש ההונגרי או את הקיורטוש על גחלים בשילוב יין חם.
שימו לב! האוכל בדוכנים נשקל על צלחת והתמחור נעשה לא פר מנה אלא פר גרם. בסוף התיירים משלמים סכומים מטורפים שלא משקפים את הכלכלה המקומית ובהחלט נחשבים למחירים מוגזמים. עצה שלנו היא לא להתפטות ועדיף לנסות את האוכל ההונגרי במסעדות מסודרות וותיקות המציעות אוכל הונגרי מסורתי. אכילת קיורטוש בסדר גמור מכיוון שהוא נמכר פר מנה ולא נחשב יקר בכלל. בתיאבון 🙂
שעות פתיחה:
השוק בכיכר וורשמרטי פעיל בין התאריכים: 18.11.2022 – 31.12.2022.
שני – חמישי 11:00 – 21:00
שישי – שבת 11:00 – 22:00
ראשון 11:00 – 21:00
למעט הימים הבאים:
דצמבר 24: 11:00 – 14:00
דצמבר 26-25: 12:00 – 18:00
שימו לב! דוכני המוצרים נסגרים סופית ב-28.12 וחלק גדול מהמתחם יפנה מקום לחגיגות השנה החדשה.
דצמבר 31: 11:00 – 05:00 (דוכני אוכל בלבד).
איך מגיעים:
שוק הכריסמס המרכזי מתקיים בכיכר וורשמרטי (Vörösmarty tér), הנמצא בתחילת המדרחוב המפורסם הואצי אוצה. תחנת מטרו קרובה הינה תחנת הכיכר המרכזי דיאק פרנץ טר (Deák Ferenc Tér). ניתן להגיע בהליכה קלה של 5-10 דקות מכל מלון או דירה הנמצאת בלב העיר או קרבתה.
לניווט:
יריד חג המולד על יד הבזיליקה:
אנו ממשיכים ברשימת שווקי חג המולד הממולצים בבודפשט והבא בתור הוא יריד חג המולד המתקיים ממש ממול לכנסיית אישטוואן הקדוש (בזיליקה). היריד דומה לשוק החג המולד בכיכר וורשמרטי עם דוכנים המציעים מזכרות, מוצרים תוצרת יד ובנוסף יש גם מבחר רב של דוכני ממתקים, קיורטוש, משקאות אלכוהוליים ומאכלים הונגריים אותנטיים.
מה שהופך את היריד לסופר מיוחד הוא ההקרנה המדליקה שנעשת על גביי חזית הבניין של הבזליקיה! כל יום, בין 16:30 ל-22:00, בתדירות של חצי שעה ניתן ליהנות מסרטי תלת מימד מקסימים וצבעוניים.
שעות פתיחה:
יריד חג המולד על יד הבזיליקה פעיל בין התאריכים: 18.11.2022 – 01.01.2023.
שני – חמישי 11:00 – 21:00
שישי – שבת 11:00 – 23:00
ראשון 11:00 – 21:00
למעט הימים הבאים:
דצמבר 24: 11:00 – 15:00
דצמבר 26-25: 11:00 – 20:00
דצמבר 31: 11:00 – 22:00 (דוכני עבודות יד), 11:00 – 03:00 (דוכני אוכל)
ינואר 1: 11:00 – 18:00
איך מגיעים:
יריד חד המולד על יד הבזיליקה מתקיים בכיכר אישטוואן הקדוש (Szent István tér), הנמצא ממש בקרבת הכיכר המרכזי דיאק פרנץ טר (Deák Ferenc Tér). ניתן להגיע בהליכה קלה של 5-10 דקות מכל מלון או דירה הנמצאת בלב העיר או קרבתה.
לניווט:
יריד חג המולד בחצרות גוז’דו:
אחד השווקים החדשים לשנת 2022 הינו יריד חג המולד שנערך ברובע היהודי של בודפשט. חצרות גוז’דו הינה סמטא ישרה מתחת לשורה של בניינים המהווה את אחד האזורים התוססים ביותר של העיר עם מספר גדול של מסעדות, פאבים ומועדונים אחד ליד השני. בקיצור מתחם מושלם לבילוי בערבים ובלי קשר לכריסמס, בחצרות הללו מתקיים באופן קבוע לאורך השנה כל סופ”ש (שישי-ראשון) יריד עם דוכנים מקסימים המציעים מוצרי עבודות יד של אמנים מקומיים, כל מיני מזכרות ועתיקות למיניהם מתקופת הקומוניזם, תכשיטים ועוד.
לכבוד חג המולד היריד מקבל פנים חדשות עם עיצוב מיוחד ויהיה פעיל לא רק בסופ”שים אלא לאורך כל חודש דצמבר וגם לכבוד חגיגות ראש השנה האזרחית. אגב, עקב כך שהיזם הראשי שהקים בזמנו את חצרות גוז’דו הינו ישראלי מקומי, תיהיה הדלקת נרות חגיגית גם בחג החנוכה – נעדכן אתכם בנוגע לתאריכים וזמנים מדויקים בסמוך לכניסת החג!
שעות פתיחה:
יריד חג המולד בחצרות גוז’דו פעיל בין התאריכים: 02.12.2022 – 24.12.2022.
בין חג המולד לסילבסטר היריד הופך לשווקי השנה החדשה בין התאריכים: 27.12.2022 – 30.12.2022.
שני – חמישי 12:00 – 19:00
שישי – ראשון 10:00 – 19:00
איך מגיעים:
יריד חג המולד בחצרות גוז’דו מתקיים ברובע היהודי הנמצא בקרבת הכיכר המרכזי דיאק פרנץ טר (Deák Ferenc Tér). ניתן להגיע בהליכה קלה של 5-10 דקות מכל מלון או דירה הנמצאת בלב העיר או קרבתה.
לניווט:
ווינטר וונדרלנד – קניון ווסטאנד:
מעוניינים לשלב את חגיגות חג המולד עם קניות וכיף? בקרו בקניון ווסטאנד המכיל 3 קומות עם מספר עצום של חנויות, בסיום הקניות עלו לגגות המבנה ליהנות ממתחם שעשועים המציע אטרקציות לילדים וחוויה קולינרית עם משאיות מזון המציעים מאכלים הונגריים. הווינטר וונדרלנד ההונגרי כולל בתוכו משטח החלקה על הקרח, קרוסלה, פוד טראקס לרגע שבו תהיו רעבים וגם אוהל מחומם עם יין חם שיחמם אתכם לאחר שהייה ממושכת בקור המקפיא של בודפשט.
הכניסה לווינטר וונדרלנד נעשת דרך היציאה שנמצאת בקומה הראשונה ובחלקו האמצעי של קניון ווסטאנד או דרך המדרגות החיצוניות בכניסה הראשית.
שעות פתיחה:
ווינטר וונדרלנד על גגות קניון ווסטאנד פעיל בין התאריכים: 18.11.2022 – 30.12.2022.
משטח החלקה על הקרח:
שני – ראשון 12:00 – 22:00
דוכנים וקרוסלה:
שני – ראשון 12:00 – 20:00
פוד טראקס ודוכן יין:
שני – חמישי 14:00 – 22:00
שישי – ראשון 12:00 – 22:00
דמי כניסה:
פארק השעשועים הינו בחינם.
משטח החלקה על הקרח כרוך בתשלום: 1.500 פורינט לאדם, מתחת לגיל 10 בחינם. בעת התשלום תקבלו כרטיס עליו יטעינו את הסכום הכולל ששילמתם ואותו תוכלו לקזז ב-150 חנויות הנמצאות בתוך הקניון. לא ניתן להשתמש בסכום זה במתחם ווינטר וונדרלנד.
השימוש בקרוסלה הינה בחינם אבל מותנת בהצגת וואוצ’ר הנמצא באפליקציה הרשמית של קניון ווסטאנד. ביום אחד ניתן להשתמש במקסימום 2 וואוצ’רים מאותו מכשיר. הקרוסלה נגישה רק לילדים בין הגילאים 12-3. מצרפים לכם פה קישור להורדת האפליקציה של קניון ווסטאנד.
איך מגיעים:
ווינטר וונדרלנד מתקיים על גגות קניון ווסטאנד. ניתן להגיע בתחבורה ציבורית, נא לקחת 2 תחנות עם האוטובוס הכחול קו M3 היוצא מהכיכר המרכזי דיאק פרנץ טר (Deák Ferenc Tér) ולרדת בתחנת ניוגאטי טר (Nyugati tér).
לניווט:
מרחצאות סצ’ני:
אחד האטרקציות המומלצות בחודש דצמבר ותקופת הכריסמס בבודפשט הינו המרחצאות! מעיינות חמים מעל 30 מעלות צלזיוס המספקות מענה מושלם לקור של אירופה. ישנם לא מעט מרחצאות בבודפשט אבל המיוחדות מכולם הינו מרחצאות סצ’ני הממוקמות בפארק העירוני של בודפשט.
המרחצאות כוללות כ-15 בריכות סגורות ו-3 בריכות חיצוניות, מתחם ספא עם סאונה ושירותי עיסוי. בכניסה למרחצאות בעת קניית הכרטיסים בקופות תוכלו לבחור בין לוקר לתא הלבשה. אנו ממליצים על תא ההלבשה שאומנם עולה טיפה יותר אבל מספק לכם אינטמיות ופרטיות.
שימו לב! כריסמס בבודפשט היא תקופה עמוסה עם המון תיירים ומרחצאות סצ’ני המפורסמות מכולם לכן תצפו לעומס יתר של תיירים במיוחד בשעות הערב. אנו ממליצים לבקר במרחצאות בשעות הבוקר או בצהריים על מנת להימנע מצפיפות.
שעות פתיחה:
שני – שישי 07:00 – 19:00
שבת – ראשון 09:00 – 20:00
למעט הימים הבאים:
דצמבר 24: 07:00 – 14:00
דצמבר 25: 10:00 – 20:00
דצמבר 26: 09:00 – 20:00
דצמבר 31: 08:00 – 18:00
ינואר 1: 10:00 – 20:00
איך מגיעים:
מרחצאות סצ’ני ממוקמות בפארק העירוני של בודפשט. ניתן להגיע בעזרת תחבורה ציבורית, נא לקחת 8 תחנות עם המטרו הצהוב קו מס. 1 היוצא מהכיכר המרכזי דיאק פרנץ טר (Deák Ferenc Tér) ולרדת בתחנת מרחצאות סצ’ני (Széchenyi Fürdő).
לניווט:
משטח החלקה על הקרח:
אחד האטרקציות האהובות על המקומיים בתקופת החורפית היא החלקה על הקרח שניתן אגב לעשות בכמה מקומות בעיר אבל היפה מכולם ללא ספק הינו משטח החלקה על הקרח בסיטי פארק בבודפשט.
מדובר במתחם ענקי פתוח לכן מומלץ להתלבש חם היטב ובכניסה יש לכם אפשרות לשכור מחליקיים. החלקה על הקרח היא אטרקציה כיפית ומומלצת במיוחד למשפחות עם ילדים אבל לא רק! גם זוגות הרוצים ליהנות מחוויה רומנטית לא שגרתית מומלצים להגיע.
שעות פתיחה:
משטח החלקה על הקרח פועל בחודשי החורף מאמצע נובמבר עד פברואר (כולל).
בשנת 2022 ייפתח ב17.11.2022.
שני-שישי: 09:00 – 13:00, 17:00 – 21:00
שבת: 10:00 – 14:00, 16:00 – 21:00
ראשון: 10:00 – 14:00, 16:00 – 20:00
דמי כניסה:
מבוגרים
שני – שישי צהריים: 2.500 פורינט לאדם.
שישי אחה”צ – ראשון: 3.500 פורינט לאדם.
פנסיונרים וסטודנטים
שני – שישי צהריים: 2.000 פורינט לאדם.
שישי אחה”צ – ראשון: 2.500 פורינט לאדם.
משפחות
2 מבוגרים וילד/ה (מתחת לגיל 14):
שני – שישי צהריים: 6.000 פורינט סה”כ.
שישי אחה”צ – ראשון: 8.200 פורינט סה”כ.
2 מבוגרים ו-2 ילדים:
שני – שישי צהריים: 7.000 פורינט סה”כ.
שישי אחה”צ – ראשון: 9.500 פורינט סה”כ.
2 מבוגרים ו-3 ילדים:
שני – שישי צהריים: 8.000 פורינט סה”כ.
שישי אחה”צ – ראשון: 10.700 פורינט סה”כ.
בחינם לילדים עד גיל 6 בהשגחת הורה מלווה.
כל ילד נוסף בעלות של 500 פורינט לאדם.
איך מגיעים:
מתחם החלקה על הקרח ממוקם בפארק העירוני בבודפשט, מאחורי כיכר הגיבורים. בתחבורה ציבורית, עליכם להשתמש במטרו הצהוב, קו מס. 1 היוצא מהכיכר המרכזי דיאק פרנץ טר (Deák Ferenc Tér), לקחת 7 תחנות ולרדת בתחנת כיכר הגיבורים (Hősök tere).
לניווט:
רחובות מקושטים – רחוב האופנה:
כריסמס בבודפשט משמעותו שהעיר מקושטת להפליא! רחוב האופנה או בשמו הנוסף פשיון סטריט (Fashion street) הינה רחוב של חנויות פרמיום המתחיל מהכיכר המרכזי דיאק פרנץ טר ומחבר לשוק חג המולד בכיכר וורשמרטי. הרחוב מקושט ומואר בצורה מדהימה ומקום מושלם לתמונות. אחת החנויות האהובות עלינו היא חנות השוקולד של חברת לינדט – מי שלא מכיר מדובר באחד מהחברות המובילות בעולם לייצור שוקולד.
מותגים בינלאומיים נוספים הנמצאים ברחוב ומומלצים לנשים: OYSHO המציעה לרוב בגדי בית איכותיים וחברת LUSH למוצרי קוסמטיקה.
שעות פתיחה:
רוב החנויות נפתחות כל יום ב-10:00 בבוקר ונסגרות בסביבות 20:00 בערב.
איך מגיעים:
רחוב האופנה ממוקם בלב העיר ומתחיל מהכיכר המרכזי דיאק פרנץ טר (Deák Ferenc Tér). ניתן להגיע בהליכה רגלית קלה של 5-10 דקות מכל מלון או דירה הנמצאת בלב העיר או קרבתה.
לניווט:
?מה מאפיין את הסיורים שלנו
מגוון גדול של סיורים ✔
גמישות רבה והתאמה לצרכים ✔
קבוצות קטנות ואינטימיות ✔
מקצועיות ודיוק בזמנים ✔
יחס אישי ✔
אווירה משפחתית וכיפית ✔
מדריכים מוסמכים ✔
!הכירו את משפחת בנאי ההונגרית
banaibudapest@gmail.com
+36 70 360 3559